Domburg, 4 monumenten - walcheren40-45

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Domburg, 4 monumenten

Monument op de algemene begraafplaats
Het monument op de Algemene begraafplaats aan de Babelweg is opgericht om alle medeburgers te herdenken die tijdens de bezetting door oorlogshandelingen zijn omgekomen. Het monument is onthuld in 1948.

Monument voor Belgische Commando's
Het 'Monument voor Belgische Commando's' in de Badhuisstraat herinnert aan de Belgische deelname aan de bevrijding van Walcheren in november 1944. Het monument is onthuld op 15 mei 1982. Het Domburgse monument is het 6e van een serie monumenten uit begin jaren tachtig in Normandië, België en Nederland.

Monument voor Noorse Commando's
Het 'Monument voor Noorse Commando's' in de Badhuisstraat is opgericht om de negen Noorse Commando's van No. 5 Troop/10 Cdo. en de liaisonofficieren van de 52nd. Division te herdenken. Deze mensen zijn gesneuveld bij de strijd om de bevrijding van Walcheren in november 1944. Het monument is onthuld op 4 mei 2005 door de Noorse ambassadeur in Nederland. Bij de onthulling waren de vijf nog levende Noorse veteranen aanwezig.

Monument voor Britse Commando’s
Het 'Monument voor Britse Commando's' in de Badhuisstraat is opgericht ter nagedachtenis aan 34 Britse Commando's van de 41 Royal Marines Commando die zijn gesneuveld bij de strijd om de bevrijding van Walcheren in november 1944. Het monument is onthuld op 2 november 2007 door de Britse Ambassadeur in Nederland, de heer Lyn Parker en de heer Drs.Bc. Léon A. De Witte, voorzitter van de Stichting Steun Bevrijders Walcheren/Zeeland 1940-1944/45.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu